divendres, 3 de maig del 2013

LES AMPA DE MASSAMAGRELL PRESENTEN 675 RECURSOS CONTRA LA RETALLADA DE MESTRES A LES ESCOLES.

Representats dels tres AMPAs presenten 675 recursos de reposició


Les AMPA de les escoles públiques de Massamagrell han presentat avui 675 recursos de reposició a la conselleria d'Educació contra la retallada de mestres i d'unitats als col·legis de la localitat. Segons l'ajust escolar publicat per Educació, els col·legis Verge del Rosari i Sant Joan Evangelista patirà una retallada de dos mestres, un de Pedagogia Terapèutica (PT) i un mestre Tutor (T), i Bisbe Amigó perdrà una unitat d'Infantil i un mestre de PT, de manera que cada centre es quedarà amb menys mestres tutors que grups el proper curs 2013/2014. A més a més, la consolidació d'alumnat de Verge del Rosari necessita d'una unitat més que la conselleria no ha creat.

Aquest recurs de reposició l'ha interposat de manera individual cada mare o pare interessat en la paralització de l'ordre de plantilles i ha tingut una gran acollida entre els membres de la comunitat escolar de Massamagrell.

Per altra banda, cada AMPA ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges per a manifestar el desacord en l'eliminació d'un mestre de primària i un de PT, destacant que les funcions del mestre Tutor hauran de ser realitzades per un mestre de l'especialitat d'anglès, educació física o música, la qual cosa suposarà que no podrà fer un seguiment global de l'evolució del grup perquè el mestre d'especialitat ha d'impartir docència en els altres grups del col·legi. Aquesta situació produirà, a més a més, la paradoxa del greuge comparatiu que patirà, en la seua formació i atenció, l'alumnat de la unitat que no tinga un mestre Tutor amb dedicació plena a aquest grup, en comparació amb l'alumnat de les altres unitats que tinguen un mestre Tutor “en exclusiva”. A més, la pèrdua del mestre de PT provocarà una menor atenció a infants amb dificultats.


Recursos del CEIP Verge del Rosari
Gràcies a tots els pares i mares per lluitar per l'educació dels seus fills!!!!!


Documents:
El 5 d'abril es va publicar al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) la RESOLUCIÓ de 2 d’abril de 2013, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’actualitza el catàleg d’unitats, es modifiquen els llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes, de determinats centres docents públics d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Infantil i Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat (col·loquialment “arranjament o ajust escolar” per al curs 2013-2014.
Enllaç:

Dita Resolució crea, habilita o suprimeix tant unitats escolars com llocs de treball, en aplicació de l'ORDRE 12/2013, de 14 de març, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es fixen els criteris per a la determinació de les relacions de llocs de treball i es publiquen les plantilles tipus de les escoles infantils (segon cicle), col·legis públics d’Educació Primària, col·legis públics d’Educació Infantil i Primària i centres d’educació especial de titularitat de la Generalitat, publicada al DOCV del 21 de març.
Enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada